Utrikes

Nicolas Sarkozy häktad av fransk polis

(t.v.) Muammar Gaddafi. (t.h.) Nicolas Sarkozy.

Frankrikes förre president Nicolas Sarkozy har häktats av fransk polis. Han misstänks för att ha tagit emot miljonmutor från Libyens förre ledare Muammar Gaddafi.

Redan 2016 kunde NyD rapportera om mutanklagelserna mot Sarkozy, som då var högaktuell presidentkandidat inför det kommande årets presidentval. Sarkozy misstänks för att 2006-2007 ha tagit emot fem miljoner euro, motsvarande över 50 miljoner kronor, av Libyens dåvarande diktator Muammar Gaddafi.
Som en del av den brottsutredning kring Sarkozys misstänkta mutbrott, vilken inleddes redan 2013, har Sarkozy nu häktats och förhörts av fransk polis gällande misstankarna mot honom, rapporterar France 24. Sarkozy och hans advokat har bestämt förnekat anklagelserna som riktats mot honom.

I sin roll som fransk president var Sarkozy något ironiskt en ledande part i den Natoledda militärinterventionen i Libyen 2011 som kom att leda till Muammar Gaddafis död.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!