Utrikes

New York Times tar ställning för två demokratiska kandidater

New York Times huvudkontor på 41st street på Manhattan.

New York Times ledarsida har för första gången någonsin valt att ge sitt stöd till två kandidater istället för en i de amerikanska primärvalen. Det här valet väljer man att stödja både Elizabeth Warrens och Amy Klobuchars kandidaturer.

”Må bästa kvinna vinna”, deklarerar tidningen och motiverar sitt val med att det är viktigt att helgardera sig i tider som dessa eftersom det är svårt att förutspå vilken president väljarna vill ha för att utmana Donald Trump.
Tidningen skriver vidare att kandidaterna valts ut för att de företräder två olika linjer inom Demokraterna, en mer mainstream i Minnesotasenatorn Amy Klobuchar och en mer vänsterorienterad i Massachusettssenatorn Elizabeth Warren.

För närvarande ligger Warren på 14,8 procent i opinionsundersökningarna medan Klobuchar bara ser ut att ha ett stöd på drygt tre procent. Joe Biden som tidigare varit vicepresident är i dagsläget i ledning.

Det första primärvalet kommer att hållas i New Hampshire den 11 februari.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!