Storbritanniens utträde ur EU

Nederlag för Theresa Mays Brexit-deal i parlamentet

Omröstningen var ett rungande nej till Theresa Mays Brexit-politik.

Det brittiska underhuset röstade under tisdagen ner Theresa Mays föreslagna Brexit-avtal – ett historiskt nederlag för den brittiska premiärministern.

Theresa May är hårt pressad på hemmaplan. Inom hennes eget parti, Tories, råder utbrett missnöje mot hur hon har agerat för att ta Storbritannien ut ur EU.
Under tisdagskvällen röstade en majoritet – 432 mot 202 – ner Mays Brexit-deal, vilket ökar chansen för att Storbritannien lämnar EU utan några avtal för hur Storbritannien ska förhålla sig till EU i frågor som handel.

Oppositionsledaren, den socialdemokratiske Jeremy Corbyn, meddelar att han kommer att utlysa en förtroendeomröstning mot premiärministern.

Storbritannien ska officiellt lämna EU den 29 mars.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!