Nationalkonservativ president omvald i Polen

publicerad 13 juli 2020
- av Isac Boman

Söndagens presidentval i Polen blev en riktig rysare, där det tills idag varit oklart vem som segrat. Nu har rösterna nära på räknats klart och bekräftar en säger för den sittande presidenten Andrzej Duda.

Gårdagens omröstning utgjorde andra omgången i det polska presidentvalet och stod mellan Duda, som stöds av den nationalkonservativa koalitionen Förenade Högern där regeringspartiet Lag och Rättvisa samt de två partierna Förenade Polen och Avtalet ingår, och å andra sidan det liberala partiet Medborgarplattformens kandidat Rafal Trzaskowski.

Vallokalsundersökningarna visade så små skillnader i röstresultatet att det varit svårt att dra några säkra slutsatser förrän nu, men de senaste bekräftade siffrorna visar nu att Duda av allt att döma väljs om med 51 procent av rösterna jämfört med Trzaskowskis 49 procent.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.