Nationalkänsla i vägen för tillväxt

publicerad 27 juni 2012

Ordföranden för FN:s Global Forum on Migration hävdar att nationalkänslan i de olika europeiska staterna är orsaken till att invandrare i EU har en lägre sysselsättningsgrad än invandrare i Amerika och Australien.

EU bör motverka nationalkänslan hävdar ordförande för FN-forum, Peter Sutherland

Peter Sutherland, ordförande för FN:s Global Forum on Migration uttryckte sig mycket tydligt nyligen då han sa att den ekonomiska tillväxten är beroende av invandring och att europeiska staters välfärd hänger på att de blir mångkulturella.

På frågan om vad som bör göras åt den låga sysselsättningsgraden bland immigranter svarade han att till skillnad från Amerika och Australien finns föreställningen om homogenitet kvar hos den inhemska befolkningen i många europeiska länder, ”och detta är enligt min uppfattning just vad EU borde göra sitt bästa för att undergräva”, underströk Sutherland.

Peter Sutherland satt tidigare i ledningen för oljejätten BP och har förutom ordförandeposten i FN:s Global Forum on Migration and Development flera prestigefyllda positioner inom både utbildningsväsendet och det internationella finansväsendet. Han har styrelseuppdrag bland annat i London School of Economics samt är styrelsemedlem i den multinationella investeringsbanken Goldman Sachs International. Sutherland har även flera gånger närvarat vid Bilderberggruppens möten.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.