MSNBC: Vårat jobb är att kontrollera folks tankar

publicerad 23 februari 2017

Mika Brzezinski, programledare på den amerikanska tv-kanalen MSNBC, menar att det är mediernas uppgift att kontrollera vad människor tänker.

Etablissemangsmedia i USA är mycket oroade över president Donald Trumps inställning mot dem. Bland annat har Trump kallat den amerikanska etablissemangsmedian för fiender till det amerikanska folket.

Trumps förhållande med pressen diskuterades i programmet Morning Joe på tv-kanalen MSNBC under onsdagen. Programledaren Mika Brzezinski, dotter till den ökände globalisten och bilderbergaren Zbigniew Brzezisnki, fällde under diskussionen en häpnadsväckande kommentar om mediernas uppdrag.

Han (Donald Trump) kan kontrollera precis vad folk tänker, det är vårat jobb, sade Brzezinski och menade att det är medierna och inte presidenten som ska kontrollera vad människor tänker.

I efterhand har Mika Brzezinski klargjort att hon inte tycker att det är medias uppgift att kontrollera vad människor tänker, utan att hennes kommentar har tagits ur sitt sammanhang.

Hela Brzezinskis kommentar kan ses i klippet nedan.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.