Utrikes

MSNBC: Vårat jobb är att kontrollera folks tankar

Mika Brzezinski, programledare på den amerikanska tv-kanalen MSNBC, menar att det är mediernas uppgift att kontrollera vad människor tänker.

Etablissemangsmedia i USA är mycket oroade över president Donald Trumps inställning mot dem. Bland annat har Trump kallat den amerikanska etablissemangsmedian för fiender till det amerikanska folket.
Trumps förhållande med pressen diskuterades i programmet Morning Joe på tv-kanalen MSNBC under onsdagen. Programledaren Mika Brzezinski, dotter till den ökände globalisten och bilderbergaren Zbigniew Brzezisnki, fällde under diskussionen en häpnadsväckande kommentar om mediernas uppdrag.

Han (Donald Trump) kan kontrollera precis vad folk tänker, det är vårat jobb, sade Brzezinski och menade att det är medierna och inte presidenten som ska kontrollera vad människor tänker.

I efterhand har Mika Brzezinski klargjort att hon inte tycker att det är medias uppgift att kontrollera vad människor tänker, utan att hennes kommentar har tagits ur sitt sammanhang.

Hela Brzezinskis kommentar kan ses i klippet nedan.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!