Utrikes

Missionär riskerar att åtalas för folkmord – kontaktade isolerad folkstam

Fotografi på en folkstam i Amazonas.

En kristen missionär från USA riskerar att åtalas för folkmord efter att han besökt en isolerad stam i Amazonas.

Den stam som missionären hade kontakt med är en av få stammar i Brasilien som inte haft någon kontakt med omvärlden.

Enligt den brasilianska regeringen utsatte missionären folkstammen för dödliga sjukdomar när han tog kontakt med dem, skriver Daily Mirror.

– Även om det inte förekommit någon direktkontakt är det sannolikt att sjukdomar har överförts till stammen, säger en talesperson för den brasilianska regeringen.

Enligt Survival International, en organisation som fokuserar på ursprungsbefolkningars rättigheter, kan den amerikanske missionären riskera att åtalas och dömas för folkmord av den brasilianska regeringen.

Liknande artiklar

Svensk medborgare får livstids fängelse för folkmo... Stockholms tingsrätt har i dag dömt en snart 50-årig svensk medborgare för folkmord och grovt folkrättsbrott innefattand...
Colombias domstol beordrar regeringen att skydda A... Högsta domstolen i Colombia beordrade nyligen landets regering att vidta åtgärder för att skydda regnskogen Amazonas frå...
49-årig “svensk-rwandier” åtalas för f... Åklagare vid Internationella åklagarkammaren Stockholm har i dag väckt åtal mot en 49-årig man för folkmord och grovt fo...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!