Minst 110 dödade i israeliska attacker

Situationen vid Gazaremsan

publicerad 18 december 2023
- av Redaktionen
Stora delar av Gaza har ödelagts under den israeliska invasionen.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Minst 110 människor har dödats och ytterligare dussintals skadats under israeliska attacker mot norra Gaza det senaste dygnet, uppger generaldirektören för det palestinska hälsoministeriet.

Enligt palestinska myndigheter hade minst 110 kroppar begravts under måndagsmorgonen och ”dussintals” tros ligga kvar under rasmassorna efter de israeliska bombningarna.

Man har nödgats använda en äldre kyrkogård, som egentligen tagits ur bruk, eftersom de döda på grund av beskjutningar inte kunnat begravas i närliggande Al-Falluja-kyrkogården som vanligtvis används, rapporterar CNN.

Även om palestinska myndigheter inte skiljer mellan civila och stridande uppger man att majoriteten av de dödade och sårade är kvinnor och barn.

Israels militär vill inte kommentera uppgifter om specifika attacker, men hävdar att Hamas ”medvetet och systematiskt” placerat militära mål bland civilbefolkningen.

Enligt lokala myndigheter och internationella organisationer på plats i Gaza har cirka 19 000 palestinier dödats sedan den 7 oktober. Ytterligare 1,9 miljoner människor – 85 procent av lokalbefolkningen, har tvingats fly sina hem och söka sig mot de södra delarna av Gaza.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!