MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 26 februari 2024

måndag 26 februari 2024

Många döda på äldreboende efter coronavaccination

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 9 februari 2021
- av Isac Boman

Nio åldringar på ett äldreboende i Lagartera i Spanien har avlidit – bara dagar efter att de injicerats med Pfizers coronavaccin.

Den tragiska händelsen på det spanska äldreboendet ska ha börjat med att ett tiotal åldringar visat symptom på covid-19 sex dagar efter att de vaccinerat sig. 77 av de 78 åldringarna rapporteras nu därtill ha noterats smittade – enligt så kallade PCR-tester.

Styrelsen för boendet säger i ett uttalande att man inte tror att det var vaccinet som ledde till massdöden på boendet utan att det istället var en anställd eller någon ur personalen som utförde vaccinationerna som ska ha smittat åldringarna.

– Jag tror inte att det berodde på vaccinet – vaccinet ska rädda liv, inte smitta de boende… Kanske fördes smittan in av någon av de som skulle utföra vaccinationerna och var asymptomatisk… Kanske var en av medarbetarna positiv och det var slumpen som gjorde att de infekterades nära inpå sina vaccinationer, spekulerar Sergio Mella, ordförande för den förening som driver boendet, enligt The Sun.

Trots att minst 10 boende avlidit kort efter att de tagit sin första dos av vaccinet så hävdar ansvariga för äldreboendet att vaccinet ”räddat liv” och man håller fast vid att ge åldringarna sin andra vaccinationsdos så snart som möjligt.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend