Manliga våldtäktsmän och kvinnomördare placeras med kvinnliga fångar

HBTQ-lobbyn

publicerad 20 april 2023
- av Jan Sundstedt

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Washington State Correctional Center for Women har hyllats politiskt och massmedialt eftersom man valt att placera transkvinnor på samma avdelningar och i samma celler som biologiskt kvinnliga fångar – någonting som dock inte alls har varit särskilt populärt bland kvinnorna själva.

– Vi har alltså våldtäktsmän, manliga mördare, barnvåldtäktsmän, män som har dödat kvinnor, de sitter i fängelse för att ha våldtagit och dödat kvinnor och placeras i våra celler, berättar en kvinnlig fånge.

Det politiskt korrekta förfarandet har inte blivit den succé som fängelseledningen kanske hoppats på – istället vittnar kvinnliga fångar för den granskande journalisten James O’Keefe om att transkvinnorna begår övergrepp och manipulerar systemet – och att de bara låtsas identifiera sig som kvinnor för att få en chans att ha sex med riktiga kvinnor under sin fängelsevistelse.

Jag vet att vissa har sex med kvinnor och att vissa har blivit överfallna, men det är ingen som rapporterar det, berättar ett vittne.

I vanliga fall placeras sexualförbrytare på särskilda avdelningar, men detta gäller enligt vittnen inte på WSCC där biologiska män som begått sexuella övergrepp och sedan säger att de identifierar sig som trans istället placeras på den kvinnliga allmänna avdelningen.

– En del av dessa män är inte förvirrade. De manipulerar bara systemet… Det finns inget du kan göra förutom att säga att du ska ta livet av dig och sedan gå ner till mentalavdelningen för att komma bort från cellen.

Ett kvinnligt vittne berättar att hon inte längre kan använda sin yttrandefrihet i fängelset eftersom ledningen har implementerat en ny policy gällande ”könsjämställdhet”, som i praktiken gör det förbjudet för fångarna att ifrågasätta att transkvinnor är kvinnor.

– Jag har hört några av dessa män tala om hur de skulle vilja göra en flicka gravid så att flickan skulle kunna stämma fängelset och säga att han våldtog henne och han är villig att gå med på detta.

Det berättas också att ”många” av männen på den manliga fängelseavdelningen sitter och funderar ut strategier för att på bästa sätt ”komma ut” som transsexuella så att de kan placeras på den kvinnliga avdelningen istället och vilka steg som är nödvändiga för att kunna förverkliga detta.

– Varje gång vi berättar sådana här saker möts vi av förlöjligande, målinriktning, fördomar, bestraffning och isolering, suckar en kvinnlig fånge.

Fängelseledningen har valt att inte svara på de kvinnliga fångarnas kritik efter att James O’Keefe tagit kontakt med dem.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!