Utrikes

Manlig feminist sparkade kvinnlig abortmotståndare

I en film som nyligen publicerades på Youtube ser man hur en så kallad manlig feminist går till fysiskt angrepp mot en kvinna för att hon är en abortmotståndare.

Det var den 30 september i år i den kanadensiska staden Toronto som en grupp abortmotståndare samlades för delta i protestevenemanget Life Chain. Under protestaktionen dök det upp en liten grupp vänsterextremister som ska ha uppfört sig mycket provocerande och vandaliserade antiabort-plakat.
När abortmotståndaren Marie-Claire Bissonnette gick bort till gruppen för att konfrontera dem blev hon utan förvarning sparkad av en vänsterextremist. Angreppet fångades på film av kvinnan själv, som filmade händelsen med sin mobiltelefon.

Våldsmannen, som senare kom att identifieras som Jordan Hunt, är nu misstänkt för brottet. Han är även misstänkt för misshandel sedan tidigare så han ska ha puttat en kvinna vid en tidigare demonstration mot aborter.

Till följd av händelsen har Hunt fått sparken från sitt arbete som frisör på en salong i Toronto-området Parkdale. Chefen för salongen, Amy Wesselink, säger att salongen har fått in klagomål från hela världen om Hunts uppförande. Hon bekräftar i ett meddelande på Instagram att Hunt var tvungen att sluta och att företaget tar avstånd från hans handlingar.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!