Manlig feminist sparkade kvinnlig abortmotståndare

publicerad 10 oktober 2018

I en film som nyligen publicerades på Youtube ser man hur en så kallad manlig feminist går till fysiskt angrepp mot en kvinna för att hon är en abortmotståndare.

Det var den 30 september i år i den kanadensiska staden Toronto som en grupp abortmotståndare samlades för delta i protestevenemanget Life Chain. Under protestaktionen dök det upp en liten grupp vänsterextremister som ska ha uppfört sig mycket provocerande och vandaliserade antiabort-plakat.

När abortmotståndaren Marie-Claire Bissonnette gick bort till gruppen för att konfrontera dem blev hon utan förvarning sparkad av en vänsterextremist. Angreppet fångades på film av kvinnan själv, som filmade händelsen med sin mobiltelefon.

Våldsmannen, som senare kom att identifieras som Jordan Hunt, är nu misstänkt för brottet. Han är även misstänkt för misshandel sedan tidigare så han ska ha puttat en kvinna vid en tidigare demonstration mot aborter.

Till följd av händelsen har Hunt fått sparken från sitt arbete som frisör på en salong i Toronto-området Parkdale. Chefen för salongen, Amy Wesselink, säger att salongen har fått in klagomål från hela världen om Hunts uppförande. Hon bekräftar i ett meddelande på Instagram att Hunt var tvungen att sluta och att företaget tar avstånd från hans handlingar.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.