Makedoniens parlament stormat av nationalister

publicerad 27 april 2017
Parlamentet i Skopje

Konflikten mellan makedonier och albaner har blossat upp. Parlamentet i Makedoniens huvudstad Skopje ska ha stormats och flera politiker misshandlats.

Under den senaste månaden har den politiska situationen i Makedonien varit ansträngd. Under torsdagen stormade makedonska nationalister parlamentet efter att det styrande socialdemokratiska partiet och de albanska partierna röstade för att att en etnisk alban skulle bli parlamentets talman, rapporterar Reuters.

Enligt rykten ska flera politiker blivit attackerade av nationalisterna, som ska ha varit maskerade. På bilder inifrån parlamentet kan socialistpartiets ledare Zoran Zaev och andra politiker ses nerblodade.

Albaner är den största etniska minoriteten i Makedonien och utgör omkring en fjärdedel av Makedoniens befolkning.

 

Rättelse: I en tidigare version av artikeln beskrevs Zoran Zaev som etnisk alban och som parlamentets talman. Dessa uppgifter har visat sig vara inkorrekta. Artikeln har därför rättats och NyD ber om ursäkt för felaktigheterna.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.