Londons borgmästare i blåsväder efter angrepp på vita

Kulturrevolutionen i Väst

publicerad 23 augusti 2023
- av Isac Boman
Sadiq Khan anklagas för att hysa anti-vita fördomar.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Efter hård kritik tvingades Londons pakistanske borgmästare Sadiq Khan nyligen distansera sig från påståenden på sin hemsida om att vita familjer ”inte representerar riktiga Londonbor”.

Reaktionerna var hårda mot den muslimske Labour-borgmästaren efter att det uppmärksammats att en internetguide, som handlade om Khan och politiken i London, tog tydlig ställning mot vita britter.

Guiden inleddes med orden ”En stad för alla Londonbor” och lovade att attrahera alla åldrar, kön, sexuella läggningar och familjekonstellationer – samtidigt som ett foto på en vit brittisk familj fått bildtexten ”representerar inte riktiga Londonbor”.

Varför vita personer inte är att betrakta som riktiga medborgare i det mångetniska London framgår inte och enligt Khan ska texten ha lagts till ”av misstag” av en enskild anställd.

Dokumentet har nu tagits bort från webbplatsen och granskas för att säkerställa att språket och riktlinjerna är lämpliga”, kommenterar en av borgmästarens talesmän.

Khans konkurrent – Tory-kandidaten Suzan Hall, var en av de som krävde att Khan skulle be om ursäkt, hon menar att det inte är första gången som han försöker ”splittra” Londons befolkning.

Alla Londonbor är riktiga Londonbor, oavsett etnicitet, och Sadiq Khan måste be om ursäkt och stoppa dessa desperata, politiskt motiverade försök att splittra människor”.


Den konservative profilen Nigel Farage är ännu mer kritisk och menar att Londons borgmästare ”drivs av anti-vita fördomar – som skulle kunna kallas för rasism”.

Det kan också noteras att vita britter på grund av en mångårig och storskalig folkutbytespolitik numera är i minoritet i London och också är på väg att bli det i fler brittiska städer.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!