Utrikes

Londonpolisen vill jaga väskryckare med drönare

Londonpolisen vill få tillåtelse att använda drönare för att jaga väskryckare.

Under de senaste året har antalet stölder ökat i stadsdelarna Camden och Islington i London. Bara i år har mopedbaserade fick- och väsktjuvar lyckats komma åt över 3 000 mobiltelefoner i de två stadsdelarna.
Efter att en 18-åring Londonbo körde ihjäl sig efter att han jagades av polisen undersöker Londonpolisen om det kan finnas andra sätt att jaga västryckare, skriver London Evening Standard.

Om Londonpolisen kommer få använda drönarna är ännu oklart, men flygexperter som London Evening Standard ställer sig positiva till drönaranvändandet.

Londonpolisen är inte den första poliskåren som skulle kunna använda drönare. Polisen i den amerikanska delstaten North Dakota gick ett steg längre och använder nu drönare som är beväpnade med gummikulor och elchockspistoler.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!