Lagförslag: Coronavaccinet ska tvingas på New York-borna

publicerad 13 december 2020
Tvångsvaccinationer kan snart bli verklighet i New York.

New York-politikern Linda Rosenthal vill att stadens invånare tvångsvaccineras – åtminstone om inte tillräckligt många tar det frivilligt.

Den judiska demokraten Rosenthal representerar Manhattans västra valdistrikt i New Yorks senats underhus och har lagt fram ett lagförslag som gör det möjligt för Hälsodepartementet att tvinga på medborgarna vaccinet.

Även om steg har tagits för att minska smittspridningen av covid-19 så har epidemiologer och hälsoexperter kommit till slutsatsen att ett vaccin kommer att bli nödvändigt för att utveckla en flockimmunitet och slutligen stoppa spridningen av sjukdomen”, står det bland annat i förslaget.
Därför menar Rosenthal att myndigheterna måste få mandat att tvångsvaccinera alla människor som ”säkert kan ta emot vaccinet” om myndigheterna bedömmer att smittspridningen inte minskar.

Demokraten hävdar vidare att åtminstone 70 procent av befolkningen frivilligt måste vaccinera sig – annars blir alternativet att New York övergår till tvångsvaccinationer.

– Delstatens hälsodepartementet får mandat att bestämma att fler människor måste vaccinera sig, menar Rosenthal i en intervju med Fox och förklarar vidare att myndigheten också får auktoritet att sätta upp regelverk och strukturer kring tvångsvaccinationerna.

Lagförslaget skyddar den allmänna hälsan genom att tillåta Hälsodepartementet att kräva coronavaccinationer för alla individer som kliniskt bedömts säkert kunna ta emot sådana vaccin om statens coronavaccinationsprogram skulle misslyckas med att uppnå tillräcklig flockimmunitet”, står det vidare att att läsa.

I USA är många skeptiska till coronavaccinet och det är oklart hur många amerikaner som frivilligt kommer att vilja ta det. Enligt Rosenthals lagförslag så går det bara att komma undan tvångsvaccinationerna via särskilt utfärdade läkarintyg.

De första doserna av Pfizers vaccin förväntas vara klara för injektion i medborgarna någon gång under nästa vecka.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!