Kvinna och hennes barnbarn brutalt överfallna i Frankrike

Invandrarvåldet

publicerad 20 juni 2023
- av Jan Sundstedt
Gärningsmannen attackerade både kvinnan och hennes sjuåriga barnbarn.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Ett grovt övergrepp mot en äldre kvinna och hennes sjuåriga barnbarn ägde rum i franska Bordeaux under måndagen. Bilderna på gärningsmannen som kastar ned dem båda i asfalten och försöker dra med sig flickan har chockerat omvärlden.

Den våldsamma attacken på en äldre kvinna och hennes barnbarn mitt på blanka dagen har väckt mycket stark anstöt i Frankrike. Det var under måndagen som en övervakningskamera fångade hur en man stod på gatan utanför ett hus när den 73-åriga kvinnan och hennes barnbarn plötsligt öppnade dörren och tittade ut.

Gärningsmannen närmade sig då deras dörr, varpå de båda gick in igen och försökte stänga om sig – men mannen var snabbare och tvingade sig in i bostaden.

På filmklippet syns sedan hur han släpar ut den gamla kvinnan och hennes barnbarn på gatan, kastar dem på marken, tar tag i flickan och kastar henne mot marken igen – innan han plockar upp någonting från marken och springer iväg.

Det råder delade meningar om huruvida det rör sig om vad som i första hand framstår som en misslyckad kidnappning, men det spekuleras också i att det kan röra sig om en vansinnesattack eller ett rånförsök. Fransk polis har snabbt kunnat hitta och arrestera gärningsmannen, rapporterar franska medier.

Den äldre kvinnan ska ha förts till sjukhus med sina skador, men det är oklart hur allvarligt skadad hon är.

Franska politiker och offentliga företrädare har under gårdagen fördömt attacken. Den konservative politikern Eric Zemmour uppmanar det franska folket att ”vakna upp” och pekar på att ”detta är vad de har gjort med vårt land” – med anspelning på den ansvarslösa invandringspolitik som bedrivits. Högerpolitikern Marine Le Pen kallar i sin tur attacken för ”föraktlig” och ”skrämmande” och pekar på att gärningsmannen är välkänd av polisen sedan tidigare.

Frankrike omnämns ofta som det land i Europa som haft den mest extrema demografiska omvälvningen. Många stadsdelar i de större städerna domineras helt av folkgrupper med utomeuropeisk bakgrund. Landet har också tidigare uppmärksammats för ett stort antal bestialiska våldsdåd samt även ett flertal terrordåd riktade mot den franska ursprungsbefolkningen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!