Kritiserade dotterns “könsbyte” – döms till fängelse

publicerad 21 april 2021
- av Per Nordin

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den kanadensiske pappan Robert Hoogland motsatte sig sin dotters ”könsbyte” och fortsatte använda ord som ”dotter”, ”hon” och ”henne” för att beskriva sin flicka. Han kritiserade också att dottern skulle få hormonbehandlingar eftersom han var orolig för de långsiktiga effekterna av dessa. Nu har han dömts till ett sex månader långt fängelsestraff.

Hoogland motsatte sig offentligt bland annat att läkarna skulle ge pubertetsblockerande hormonbehandlingar till 14-åringen och offentliggjorde information om behandlingarna samt fortsatte att hänvisa till sin dotter som ”hon” och ”henne” – något en kanadensisk domstol förbjudit honom att göra.

Detta räckte alltså för att Hoogland skulle betraktas som brottsling och dömas till sex månaders fängelse.

Michael Tammen från Högsta domstolen i British Columbia fördömde faderns kritik av ”könsbytet” och menade att han ”uppenbart, uppsåtligt och upprepade gånger” brutit mot rättens order att inte uttala sig kritiskt om dotterns nya könsidentitet eller publicera någon information om denna.

Robert är separerad från dotterns moder, som enligt RT till skillnad från pappan stödjer flickans ”könsbyte”.

Under rättegången var Chris Elston – själv pappa till två döttrar på plats för att visa sin solidaritet och stöd till Robert Hoogland. Han hade med sig ett plakat med texten ”Barn kan inte ge sitt medgivande till pubertetsblockerare – stoppa barnövergreppen nu!

– Det kändes som min plikt som pappa att slå tillbaka mot det här. Jag känner så mycket empati med alla de föräldrar vars barn skadas och där politiker vägrar att lyssna, massmedia vägrar att rapportera och skolor överallt indoktrinerar våra barn och alla stora företag hoppar på det här. Jag kände att det var nödvändigt att säga ifrån.

Enligt RT-krönikören Debbie Hayton har Kanada helt och hållet tagits över av en ”könsidentitetsideologi” där förslag från radikala aktivister blivit tvingande lagar som accepterats av parlamentet utan någon folklig förankring.

När det anses vara familjevåld att prata med din 14-åriga dotter om klokheten i experimentell och i mitt tycke skadliga medicinska behandlingar eller att ens referera till henne med hennes biologiska kön så kan vi förstå varför fadern kände att han behövde säga ifrån till alla som ville lyssna”.

Hon menar vidare att föräldrar i Kanada är ”maktlösa” och inte har någon reell möjlighet att ingripa när deras barn förtrollas av idén att de i själva verket tillhör det motsatta könet och vill genomföra ”könsbyte”. Hoogland tvingas utöver fängelsestraffet också böta 30 000 dollar – pengar som till stor del samlats in genom en crowdfundingkampanj.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!