500 döda i pakistansk jordbävning

publicerad 24 september 2013

En jordbävning ägde rum i på tisdagen i närheten av Belutsjistanprovinsen i Pakistan. Magnituden uppgick till 7,8 på Richterskalan.

Nästan 90 procent av hemmen i Awaran-distriktet i sydvästra Pakistan har förstörts. Minst 515 personer ska ha omkommit efter jordbävningen, och dödstalet kan fortsätta att stiga, enligt CNN.

Skalvet kändes ända till den indiska huvudstaden New Dehli, där byggnader skakade som en följd av de kraftiga skalven.

Den amerikanska myndigheten USGS har utfärdat en ”röd” varning. Det betyder att man förutspår att över 1 000 personer kommer att falla offer för jordbävning och skador som uppgår till över 6,7 miljarder kronor, skriver RT.

Jordskalvets epicentrum uppskattas ligga ungefär 2,3 mil under jordytan. Skalvet inträffade vid halv 5-tiden på sena eftermiddagen lokal tid.

Belutsjistanprovinsen drabbas ofta av jordskalv. 35 personer miste livet i april när provinsen utsattes för en jordbävning med epicentrum i sydöstra Iran.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.