Köln ger klartecken till muslimska böneutrop

Befolkningsutbytet i Väst

publicerad 20 oktober 2021
- av Redaktionen
Den centrala moskéen i Köln.

Islamiseringen blir allt mer påtaglig i Tyskland. Hela 35 moskéer runtom i Köln får nu tillstånd att sända böneutrop varje fredag.

I den anrika tyska staden Köln, som bland annat inrymmer Tysklands största moské, kommer nu muslimska böneutrop att ljuda varje fredag framöver. 35 moskéer runtom i staden har fått tillstånd att sända böneutrop upp till fem minuter varje fredag mellan klockan 12 och 15. Tillståndet löper till en början i två år, rapporterar danska TV2.

Att tillåta böneutrop är enligt Kölns borgmästare Henriette Reker ett uttryck för ”respekt och tolerans”.


Annonser:


Beslutet har mötts av stark kritik, men Reker slår ifrån sig detta med att säga att ”kritiker bör se sig själva i spegeln” och går så långt som att slå fast att den som ställer sig negativ till beslutet hotar freden i staden.

Beslutet är ett uttryck för att Köln lever med mångfald. Muslimer är en integrerad del av Kölns befolkning. Den som betvivlar det ifrågasätter Kölns identitet och fredliga samexistens, fortsätter hon.

Olika enkäter och undersökningar har visat att det i Tyskland numera bor mellan 4,4 och 6 miljoner muslimer, beroende på hur man räknar. De allra flesta kommer från Turkiet, men precis som Sverige har Tyskland också tagit emot ett stort antal migranter från arabvärlden, Afghanistan och Iran.

Undersökningar har också visat att unga muslimer i landet är betydligt mer religiöst aktiva än sina föräldrar och omkring hälften av alla muslimer i Tyskland med turkisk bakgrund har uppgett att det är viktigare att följa islam än tyska lagar.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.