Utrikes

Knarkhandlare erbjöd en miljon för att mörda österrikisk högerpolitiker

Enligt en källa till den österrikiska tidningen Kurirer ska en känd knarkhandlare ha erbjudit 100 000 euro för att mörda den tidigare österrikiske vice-kanslern Heinz-Christian Strache.

Det planerade mordet på Strache som vid tidpunkten var både vice kansler och partiledare för Frihetspartiet (FPÖ) ska ha beställts av en man vid namn Bujar B, men personen som erbjöds pengarna för att ta död på politikern arbetade i själva verket för säkerhetstjänsten, skriver Breitbart.
Bujar B ska tidigare ha arresterats för vapenbrott och narkotikarelaterad brottslighet och visste inte om att han pratade med en anställd på säkerhetstjänsten och enligt dokument som åklagare i Wien tagit del av ska Bujar ha föreslagit en bilbomb som metod för att döda Strache.

Den misstänkte ska ha haft stor kunskap om var Strache och hans familj brukade parkera sina bilar. En husrannsakan ska ha gjorts hemma hos Bujar och efter det ska han ha försatts på fri fot, rapporterar tidningen.

– Anklagelserna mot min klient är fullständigt absurda och tagna ur luften, kommenterade Bujars försvarsadvokat det hela.

 

Källa: Compact

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!