Knarkhandlare erbjöd en miljon för att mörda österrikisk högerpolitiker

publicerad 11 juli 2019

Enligt en källa till den österrikiska tidningen Kurirer ska en känd knarkhandlare ha erbjudit 100 000 euro för att mörda den tidigare österrikiske vice-kanslern Heinz-Christian Strache.

Det planerade mordet på Strache som vid tidpunkten var både vice kansler och partiledare för Frihetspartiet (FPÖ) ska ha beställts av en man vid namn Bujar B, men personen som erbjöds pengarna för att ta död på politikern arbetade i själva verket för säkerhetstjänsten, skriver Breitbart.

Bujar B ska tidigare ha arresterats för vapenbrott och narkotikarelaterad brottslighet och visste inte om att han pratade med en anställd på säkerhetstjänsten och enligt dokument som åklagare i Wien tagit del av ska Bujar ha föreslagit en bilbomb som metod för att döda Strache.

Den misstänkte ska ha haft stor kunskap om var Strache och hans familj brukade parkera sina bilar. En husrannsakan ska ha gjorts hemma hos Bujar och efter det ska han ha försatts på fri fot, rapporterar tidningen.

– Anklagelserna mot min klient är fullständigt absurda och tagna ur luften, kommenterade Bujars försvarsadvokat det hela.

 

Källa: Compact
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.