Kinesisk professor: Kina har infiltrerat USA:s maktelit

publicerad 18 december 2020
- av Isac Boman
Professor Di Dongsheng.

Den kinesiska professorn Di Dongsheng har orsakat stor uppståndelse efter att under en konferens ha konstaterat att Kina har lyckats infiltrera USA:s absoluta politiska toppskikt och i praktiken har ett mycket stort inflytande över den amerikanska politiken.

Professorn förklarar under sitt anförande skillnaderna i de kinesiska relationerna mellan Donald Trumps administration och tidigare amerikanska administrationer och menar att Kina hade bättre relationer med USA innan Trump eftersom man då hade infiltratörer i den amerikanska maktsfärens allra innersta kärna.

– Vi brukade lösa allting på två månader. Vad var anledningen? Jag ska slänga ut någonting explosivt här, det är för att vi har personer i toppskiktet, i toppen av USA:s innersta cirkel av makt och inflytande, där har vi våra gamla vänner.


Annonser:


Dongsheng förklarar vidare att Joe Biden och den traditionella amerikanska eliten har mycket nära band till Wall Street och storfinansen och nämner även sonen Hunter Biden och hans ekonomiska kopplingar till den kinesiska regimen.

– Trump har sagt att Bidens son har någon form av global stiftelse, har ni märkt det? Vem hjälpte honom (Hunter Biden) att bygga upp de här stiftelserna? Förstår ni? Det finns många överenskommelser i alla dessa, konstaterar han.

Den kinesiska konferensen som filmades saknade ursprungligen engelsk text när den lades ut på sociala medier men den politiska kommentatorn Tucker Carlson på Fox News lade nyligen upp en version med engelska undertexter samtidigt som han valde att dra jämförelser mellan de påhittade anklagelserna om Trumps ryska kopplingar till det verkliga kinesiska hotet och hur Kina påverkat det amerikanska valet.

– Sedan dagen då Donald Trump blev invald 2016 så har vi blivit tillsagda att Ryssland är vårt största hot, att Ryssland har infiltrerat vår regering och att Ryssland hotar vår demokrati och att Ryssland arbetar outtröttligt för att förstöra vår ekonomi och vårt sätt att leva. Dessa påståenden var förstås alltid lögner och det vet vi idag. Ryssland har aldrig haft makten eller pengarna för att kontrollera vår regering och det finns inga bevis på att de ens har försökt, säger han och menar vidare att det är Kina som är det verkliga hotet och som försökt undergräva det amerikanska samhället.

– Faktum är att ledare i den amerikanska regeringen och amerikanska företag har komprometterats av en utländsk makt som vill underminera vårt land och vårt demokratiska system. Det visade sig att många av exakt samma människor som hysteriskt skrek om Ryssland i verkligen gjorde exakt vad de påstod sig fördöma. De arbetade på uppdrag av vår främsta globala konkurrent – Kinas regering.

Noterbart är att Professor Di Dongsheng
är biträdande dekan och professor i internationell politisk ekonomi vid Renmins universitet i Kina. Hans forskning har primärt handlat om politiken och ekonomin kring den globala valutan och finansiella frågor men också om kinesiska ekonomiska relationer till andra länder, där han bland annat tagit upp ”handelskriget” mellan USA och andra länder.

Även president Donald Trump har valt att uppmärksamma professorns utspel och Tucker Carlsons kommentarer om detta.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.