Utrikes

Kinas president beordrar utredning kring fabriksbrand

En fjäderfäfabrik i Jilinprovinsen i nordöstra Kina började brinna under måndagsmorgonen. Lokala myndigheter beskriver fabriksbranden som den värsta i landet på 13 år.

Kinas president Xi Jinping och premiärministern Li Keqiang har i ett uttalande lovat att de ansvariga för händelsen ska straffas enligt lagen, rapporterar Bloomberg. Presidenten har även beordrat att en undersökning ska tillsättas för att komma fram till vad det egentligen var som låg bakom branden.
Över 350 arbetare ska ha befunnit sig inne i fabriken när branden bröt ut efter vid 6-tiden på måndagsmorgonen lokal tid. Enligt AFP var det en explosion som orsakade branden, till följd av en kemisk läcka. 119 personer omkom i branden.

– När jag äntligen sprungit ut och tittade bakom mig på fabriken så såg jag höga flammor stiga upp, sade en av de överlevande till The Independent.

Branden släcktes enbart till middagen, rapporterar Rysslands Röst. Många av de som klarade sig undan branden säger att anläggningens komplicerade interiör, trånga utgångar och att fabrikens främre port var låst – gjorde det svårare för folk att ta sig ur fabriken.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!