Kaotiska scenerna: Här konfronteras Pfizer-chefen med sina uttalanden om att mutera covid

publicerad 27 januari 2023
- av Isac Boman

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Project Veritas offentliggjorde under gårdagen en hemlig inspelning med Pfizers forskningschef Jordon Trishton Walker där denne berättar om hur läkemedelsjätten försöker mutera covid-19 genom “riktad evolution” och tjäna stora pengar på detta.

När Trishton Walker konfronteras med detta blir svaret att gå till fysiskt angrepp, att förstöra surfplattan videon visats på för honom och ringa polisen.

Under gårdagen uppmärksammade Nya Dagbladet Project Veritas avslöjande där Pfizers forskningschef Jordon Trishton Walker, smyginspelad under vad han tror är en vanlig dejt, erkänner att läkemedelsjätten letar efter olika sätt att aktivt manipulera och mutera coronaviruset – i syfte att skynda på utvecklingen av framtida vaccin och tjäna ännu mer pengar.

– En av sakerna som vi (Pfizer) håller på att utforska är varför vi inte bara muterar det (covid-19) själva så att vi kan skapa … utveckla nya vaccin förebyggande, eller hur? Så det måste vi göra. Om vi gör det finns det dock en risk som du kan föreställa dig… Ingen vill ha ett läkemedelsbolag som muterar ett jävla virus.

– Sättet detta (experimentet) skulle fungera på är att vi sätter in viruset i apor och gör så att de sedan successivt fortsätter infektera varandra, och att vi samlar in serieprover från dem, fortsätter Walker som bekräftar att covid-19 varit en ”kassako” för Pfizer – samt att det finns stora risker med att mutera viruset och att man måste vara extremt försiktig så att man ”inte skapar någonting som bara sprids överallt”.

När Project Veritas senare konfronterar Walker på en restaurang angående hans smygfilmade kommentarer får han till synes panik och blir aggressiv – och går bland annat till fysiskt angrepp mot Project Veritas journalister.

– Jag är bokstavligt talat en lögnare. Jag försökte imponera på en person som jag var på en dejt med genom att ljuga, menar han.

– Varför gör ni det här mot någon som bara arbetar för ett företag (Pfizer) som försöker hjälpa allmänheten, frågar han journalisterna – något som motsäger hans kommenterar i inspelningen där han pekar på att Pfizers agerande och maktposition är direkt skadlig för det amerikanska folket.

Walker ringer sedan polisen och uppger att han känner sig ”otrygg” av journalisternas närvaro och betonar särskilt att journalisterna är “vita“. Han försöker också fysiskt hindra Project Veritas personal att lämna lokalen samtidigt som han blir alltmer hysterisk.

Det hela eskalerar ytterligare när Walker går till fysiskt angrepp och skrikande rycker åt sig Project Veritas-profilen James O’Keefes surfplatta.

Han försöker även springa ut ur lokalen med surfplattan och hamnar sedan i handgemäng med journalisterna. Episoden avrundas med att Pfizer-chefen springer ut på vägen och försöker stanna en bil som han felaktigt tror tillhör Project Veritas.

När polisen sedan anländer har O’Keefe och Project Veritas lämnat området. En medarbetare är dock kvar på platsen och pratar med polisen som efter att ha tittat på filmmaterialet bekräftar att Walker skulle ha gripits om O’Keefe varit kvar på platsen.

Den panikartade reaktionen diskuteras flitigt på sociala medier, där vissa menar att Pfizer-chefens kommentarer antyder att det han sagt om företagets planer att mutera covid-viruset var sant, medan andra pekar på att den starka reaktionen även kan handla om att han med all sannolikhet nu blir av med sitt arbete och blir en paria inom branschen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!