Kampsportande flicka slog ned tre våldtäktsmän

publicerad 8 juli 2019

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


8570 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Tre män på moped körde ikapp den cyklande 15-åriga flickan. De välte henne av cykeln och försökte slita av henne kläderna. Men hon slog tillbaka med de kunskaper i kampsport hon hade erhållit genom flera års träning. Det skriver den danska tidningen Lokalavisen Egedal.

Det hela inträffade i Ølstykke i Danmark. Tre män spärrade vägen för flickan . När hon bad dem flytta sig, klev de av mopeden och knuffade henne av cykeln. De började sedan dra och slita i hennes jacka och försökte få in sina händer under hennes kläder.

Flickan har i polisförhören sagt, att när hon insåg att överfallet var sexuellt, bestämde hon sig för att slå tillbaka. Eftersom hon hade tränat kampsport i flera år visste hon hur hon skulle göra.

Först gav hon en av gärningsmännen en rejäl spark i bröstet. Han föll ihop och avbröt överfallet. Mannen som satt kvar på mopeden, medan de andra gav sig på flickan försökte då hoppa på henne, men fick en spark i huvudet och slogs till marken. Efter att ha slagit ut de tre männen, tog flickan sin cykel och begav sig hemåt.

Polisen efterlyser vittnen till händelsen, som ägde rum på söndagskvällen. De tre männen beskrivs som mörka och de talade danska med brytning. Två av dem är 20-25 år och en 16 år. Alla var över 180 centimeter långa och samtliga bar dunjackor.

Danska polisen konstaterar, att var och en må värdera den situation de hamnar i, men i det här fallet noterar man, att den angripna flickan hade “skinn på näsan”.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

UPPDATERING. Uppgifterna i artikeln är korrekta, men händelsen inträffade i november 2015. Vi beklagar missen i återrapporteringen från vår nyhetsbyrå.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!