Judisk opinionsbildare: ”Fantastiska nyheter” att vita snart är i minoritet

Befolkningsutbytet i Väst

publicerad 22 augusti 2021
- av Per Nordin
Jennifer Rubin, kolumnist på Washington Post.

Journalisten och kolumnisten Jennifer Rubin från Washington Post menar att det är ”fantastiska nyheter” att den vita befolkningen i USA minskat under det senaste decenniet – samtidigt som andelen asiater, latinamerikaner och personer med blandad härkomst ökat.

Mainstreammedia i både USA och Sverige brukar vanligen utmåla analyser om att vita är på väg att bli minoritetsbefolkningar i sina hemländer som högerextrema konspirationsteorier. Samtidigt är många inom det mediala och politiska etablissemanget mycket explicita med sina önskemål att den europeiskättade befolkningen trycks tillbaka demografiskt inte bara i USA utan i hela Västvärlden.

Även den sittande amerikanske presidenten Joe Biden tillhör dessa, och uttryckte redan 2015 som utrikesminister under Barack Obama att det var en positiv sak att vita kommer att bli en minoritet i USA inom en snar framtid och att den vita befolkningens demografiska tillbakagång är något som måste fortsätta.


Annonser:


 

Senast ut att öppet uttrycka samma linje är den judiska journalisten och opinionsbildaren Jennifer Rubin på Washington Post som menar att det är ”fantastiska nyheter” att vita snart kommer att vara en minoritet i USA. Rubin kommenterar en nyhet från Reuters som rapporterar att USA:s vita befolkning minskat med hela 8,6 procent bara under det senaste decenniet och numera utgör enbart 57,8 procent – den lägsta andelen i modern tid.

Ett mer mångsidigt, mer inkluderande samhälle. Detta är fantastiska nyheter, nu måste vi förhindra ett vitt minoritetsstyre”, deklarerar hon på Twitter samtidigt som hon delar en artikel om nyheten.

Rubin har gjort sig känd som fientligt inställd till den vita majoritetsbefolkningen även i andra sammanhang och bland annat delat inlägg där hon menar att eran med Trump ska ses som ”den sista sorgliga flämtningen för det vita motståndet” samt deklarerat att ”hårt arbetande” latinamerikanska invandrare måste ersätta ”föraktliga republikanska fegisar” om USA ska bli ”ett stort land” igen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.