MORGONDAGENS DAGSTIDNING – tisdag 27 februari 2024

tisdag 27 februari 2024

Jordaniens drottning: Muslimer inte tillräckligt emot IS

publicerad 27 augusti 2015
Drottning Rania av Jordanien. Foto: World Economic Forum/CC BY-SA 1.0
Drottning Rania av Jordanien. Foto: World Economic Forum/CC BY-SA 1.0

Drottning Rania av Jordanien riktar kritik mot moderata muslimer för att de inte gjort tillräckligt för att bekämpa terrororganisationen Islamska staten, IS, rapporterar internationella medier.

Det var under ett företagsevenemang utanför Paris som den jordanska drottningen sade att vanliga muslimer inte gör tillräckligt för att vinna den “ideologiska kampen” mot IS.

Vi står en för en mycket farlig tid. Den så kallade Islamska staten fortsätter spridandet av sin djävulska ideologi. Moderata muslimer gör inte tillräckligt för att vinna den ideologiska kampen. Vi hjälper inte aktivt IS, men stoppar inte dem heller. Vi kan inte stå emot dem tills vi som muslimer är överens om vad vi står för, sade Drottning Ranio enligt AFP.

Under sitt tal pratade även drottning Rania av Jordanien om ungdomar i Mellanöstern, som står utan jobb. Enligt drottningen behövs det 100 miljoner nya jobb i regionen till 2020 för att förhindra att ungdomar söker sig till terrororganisationer som IS.

På bara några år har Islamska staten tagit kontroll över delar i Syrien, Irak och Libyen. Ifjol utropade Islamska staten sina kontrollerade områden till ett kalifat.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!


Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend