Biden och Pence ska vaccinera sig offentligt

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 17 december 2020
- av Sofie Persson
Vicepresident Mike Pence.

I ett försök att övertyga amerikanerna om att covid-19-vaccinet är säkert ska såväl presidentkandidaten Joe Biden som den nuvarande vicepresidenten Mike Pence enligt uppgift vaccinera sig offentligt de kommande dagarna.

Mike Pence ska vara först med att få sin vaccination som kommer att ske under ett Vita huset-evenemang ”för att förespråka säkerheten och effektiviteten av vaccinet och bygga förtroende till det amerikanska folket”, skriver Vita Huset i ett uttalande. Pence fru Karen kommer att vaccinera sig samtidigt.

Jag vill försäkra mig om att vi visar det amerikanska folket att vaccinet är säkert att ta, sa Biden till reportrar i sin hemstad Wilmington tidigare under veckan.


Annonser:


Joe Biden kommer enligt samma uppgifter att vaccinera sig kommande vecka. Om Donald Trump ska vaccinera sig är fortfarande oklart.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.