Joe Biden hotar Ryssland – kallar Putin för ”mördare”

publicerad 18 mars 2021
- av Isac Boman
Joe Biden menar att Ryssland "ska betala ett pris".

USA:s president Joe Biden höjer som förväntat ytterligare det aggressiva tonläget mot Ryssland. I en intervju med amerikanska ABC kallar han den ryske presidenten Vladimir Putin för en mördare och uttrycker att han även ”ska betala priset” för sin påstådda och ännu helt obevisade inblandning i det amerikanska presidentvalet.

– Han kommer att betala ett pris, ni kommer snart få se, förkunnar Biden i intervjun.

Det amerikanska handelsdepartementet deklarerade nyligen att man inför ännu hårdare exportrestriktioner till Ryssland som ”straff” för fängslandet av den korruptionsdömde oppositionsaktivisten Aleksej Navalnyj.


Annonser:


Joe Biden fortsatte hetsa mot Ryssland och Putin under intervjun och på en rak fråga om han betraktar den ryske presidenten som en mördare så svarade Biden ”det gör jag”.
Den kontroversielle amerikanske presidenten berättar också att han av oklar anledning under ett möte ska ha sagt till Putin att denne ”inte har någon själ”, skriver australiska News.

– Jag sa det till honom, ja. Och hans svar var att vi förstår varandra, hävdade Biden.

Som svar på de allt hårdare amerikanska restriktionerna mot Ryssland så har landet nu valt att kalla hem sin ambassadör från Washington för överläggning om hur de fortsatta relationerna med USA ska se ut.

Redan innan Joe Biden vann valet oroade sig många människorättsaktivister för att en Biden-seger skulle innebära kraftigt försämrade relationer med Ryssland med ökade sanktioner, polarisering och på sikt kanske till och med krig. Hittills verkar kritikerna alltså ha fått rätt.

Dumans talman Vjatjeslav Volodin fördömer Bidens utfall mot Ryssland och anklagelsen om att Putin skulle vara en ”mördare”.

– Biden förolämpar vårt lands medborgare med det uttalandet, säger Volodin.

Det demokratiska partiet inklusive Joe Biden har tillsammans med västerländsk mainstreammedia avfärdat alla typer av valfusk till republikanernas nackdel som illegitima konspirationsteorier, men har samtidigt under flera års tid drivit en oresonabel linje om att de amerikanska valen manipuleras av Ryssland. Än så länge har dock inga konkreta bevis redovisats för dessa påståenden.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.