Jared Taylor stämmer Twitter för censur

publicerad 23 februari 2018

Den amerikanska nationalisten Jared Taylor och hans organisation American Renaissance har nu stämt Twitter för att ha censurerat politiska dissidenter på den sociala plattformen.

Den amerikanska nationalisten Jared Taylor och hans organisation American Renaissance har nu stämt Twitter för att censurerat politiska dissidenter på plattformen. I stämningsansökan som lämnades in till tingshuset i San Fransisco under onsdagen anklagar Taylor den sociala mediejätten för politisk censur av hans organisation, något som strider mot grundlagen i delstaten.

Taylor och American Renaissance slängdes ut från Twitter i december 2017 som en del i kampanjen mot så kallade hatgrupper ”på och utanför plattformen”. Orsaken till att Taylor fick sitt konto raderat ska enligt Twitter bero på att han har koppling till en ”våldsam extremistisk organisation”.

Jared Taylor och hans organisation har kopplat in advokat Marc Randazza för att ta ärendet vidare till rätten. Advokten, som specialiserar sig på händelse som rör yttrandefrihet, representerar för tillfället Andrew Anglin från The Daily Stormer i en federal stämning.

Bidra till rättsprocessen mot Twitter

I ett videoinslag ifrån American Renaissance berättar Jared Taylor om målet. Eftersom målet kan vara av vikt för hur Twitter och andra sociala medieföretag i framtiden kan behandla politiska dissidenter kan alla som tycker frågan är viktig bidra till insamlingen för att bekosta rättsprocessen mot den dominanta sociala mediejätten som påverkar miljoner människors kommunikationsmöjligheter.

Följ denna länk för att ge ett bidrag till stämningen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.