Utrikes

Israeliska afrikaner tas om hand av Sverige

Mer än 30 000 asylsökande protesterar på Israels gator

Migrationsverket bestämde i maj ifjol att alla flyktingar och asylsökande från Eritrea ska beviljas uppehållstillstånd. Det innebär att Sverige automatiskt kommer att dela ut 54 000 uppehållstillstånd till eritreanska migranter från Israel.

Redan nu har ett dussintal eritreaner slagit sig ner i Sverige. Eritreanerna belönas också av Israel med 3 500 dollar för flytten till Sverige, mot att de aldrig besöker Israel i framtiden.

Tonen hos premiärministern Benjamin Netanyahu är hård. Vid ett partimöte nyligen kallade premiärministern de afrikanska invandrarna för “arbetsinfiltratörer”.

– Precis som vi lyckades stoppa den olagliga infiltrationen av våra gränser så är vi fast beslutna att avlägsa de som lyckades ta sig in innan vi stängde gränsen. Dessa är olagliga arbetsinfiltratörer, och vi är fast beslutna att ställda dem inför rätta fullt ut, sa han enligt Jerusalem Post.

Överenskommelsen mellan Israels inrikesdepartement och Sveriges regering sker bland annat genom samarbete med FN och deras flyktingorgan UNHCR.

För bara några dagar sedan genomförde över 30 000 afrikanska asylsökande protester i Israel mot hur de behandlas av myndigheterna och att de riskeras att repatrieras till sina hemländer.

Företrädare för flera människorättsorganisationer slår larm om asylsökandes situation i Israel. Tidigare har det framkommit att Israel låtit upprätta flera läger, som av vissa är “koncentrationsläger”, där tiotusentals afrikaner tvingas leva under svåra förhållanden.

Liknande artiklar

Vita hjälmarna får hjälp av Israel – ska få asyl i... Israel har evakuerat 800 medlemmar av den terroranstrukna gruppen Vita hjälmarna från Syrien till Jordanien. De ska sena...
“Det här är vår stat – den judiska staten... Israels parlament har antagit en ny kontroversiell lag som bland annat definierar landet som ”det judiska folkets nation...
Uppgifter: Israelisk robotattack nära Damaskus fly... Syrisk media uppger att två israeliska robotar har detonerat utanför Damaskus internationella flygplats. Enligt nyhet...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!