Israel testsköt missiler mot Medelhavet

Enligt det ryska förvarsministeriet avfyrade Israel två långdistansrobotar mot Medelhavet under tisdagsmorgonen, rapporterar den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti.

publicerad 3 september 2013
Avfyrning av den israeliska missilien Arrow 2

Det var gemensam insats mellan Israel och USA där syftet var att testa Israels Arrow 2-system, skriver RIA Novosti. Först nekade USA och Israel till att man avfyrat några missiler, men enligt CBS News ska det israeliska försvarsdepartementet senare sagt att man tillsammans med USA:s försvar hade genomfört ett ”framgångsrikt test” i Medelhavet.

De här sakerna ger oss möjligheten att skydda oss själva. Alla som har som mål att skada oss gör bäst att inte göra så, sade Benjamin Netanyahu, Israels premiärminister, enligt Reuters.

Enligt en diplomatkälla i Syriens huvudstad Damaskus som RIA Novosti talat med ska missilerna ha slagit ner i Medelhavet.

En talesperson för den globala militärorganisationen Nato har sagt att man håller på och kontrollerar de inkommande rapporterna om händelsen. Fram tills dess kommer man inte att kommentera händelsen, skriver Al-Alam News.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


116 310 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.