Utrikes

Israel låg bakom anti-judiska bombhot

Över 100 judiska center har bombhotats tidigare i år. Polisen har nu gripit en israelisk medborgare som misstänkts för hoten.

Tidigare i år drabbades USA av en bombhotsvåg mot över 100 judiska center, däribland skolor, med resultatet att “antisemitiskt våld” hamnat på tapeten och judarna utmålats som en särskilt utsatt grupp.

Bombhoten upphörde när polisen till sist kunde gripa Michael Kadar, som har israeliskt medborgarskap, skriver The Verge.

Nya uppgifter i fallet visar att Kadar, som beskrivs som en hacker, fick instruktioner via tredje part på Dark web där han erbjöd sina tjänster. Det har ännu inte framkommit vem som betalade för samtalen.

Liknande artiklar

Polen ska utreda nationalistisk demonstration Polska åklagare har valt att undersöka ifall den 60 000 man starka nationalistiska demonstration som ägde rum tidigare i...
Amerikanska politiker vill göra det förbjudet att ... Nästan hälften av den amerikanska senatens representanter har ställt sig bakom ett lagförslag som skulle göra det brotts...
Ungern kräver EU-toppens avgång efter utspel om So... EU-kommissionens förste vice ordförande Frans Timmermans anklagade Ungern för antisemitism när ett universitet som start...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • antisemitism