Israel anföll tre länder inom loppet av ett dygn

publicerad 27 augusti 2019

Israels anfall mot angränsande länder har varit mer intensiva än vanligt under de senaste veckorna. Trots detta har rapporterna varit få om utvecklingen.

På mindre än 24 timmar anföll Israel under helgen tre andra stater i Mellanöstern. Hittills har tio människor rapporterats döda på grund av de israeliska anfallen.

På lördagen bombade stridsflygplan områden i Syrien. Israel erkände attacken, vilket de inte brukar göra.


Annonser:


På söndagen bombades en mobiliseringskonvoj i Irak, inte långt från syriska gränsen.

Irak har bombats minst tre gånger under de senaste veckorna. Under samma tid har Syrien bombats fler än tre gånger.

Självmordsdrönarattacker

Samtidigt har israeliska flygande drönare anfallit två civila förortsområden till Beirut i Libanon. Dessa drönare var inte bestyckade med sprängämnen utan användes som ”självmordsdrönare” som riktas in för att krascha mot utvalda mål.

Efter det att Israel bekräftade sitt anfall mot konvojen i Syrien gjorde Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ett uttalande riktat mot Iran.

Jag upprepar: Iran har ingen immunitet någonstans […] Jag har givit order om att förbereda för varje möjligt scenario. Vi kommer att för Israels säkerhets skull fortsätta att beslutsamt agera mot Iran och dess ombudsstater, sade Netanyahu.

Attackerna är ”svar” på påstådda hot från Iran och andra länder i Mellanöstern. För att dessa ”hot” inte ska förverkligas i militanta attacker mot Israel, förekommer man dem genom att anfalla ”hoten”.

Iran förnekar bestämt att de hade några positioneringar i Syrien där Israel slog till.

 

Källa: Haaretz
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.