Utrikes

Israel anföll tre länder inom loppet av ett dygn

Israels anfall mot angränsande länder har varit mer intensiva än vanligt under de senaste veckorna. Trots detta har rapporterna varit få om utvecklingen.

På mindre än 24 timmar anföll Israel under helgen tre andra stater i Mellanöstern. Hittills har tio människor rapporterats döda på grund av de israeliska anfallen.
På lördagen bombade stridsflygplan områden i Syrien. Israel erkände attacken, vilket de inte brukar göra.

På söndagen bombades en mobiliseringskonvoj i Irak, inte långt från syriska gränsen.

Irak har bombats minst tre gånger under de senaste veckorna. Under samma tid har Syrien bombats fler än tre gånger.

Självmordsdrönarattacker

Samtidigt har israeliska flygande drönare anfallit två civila förortsområden till Beirut i Libanon. Dessa drönare var inte bestyckade med sprängämnen utan användes som ”självmordsdrönare” som riktas in för att krascha mot utvalda mål.

Efter det att Israel bekräftade sitt anfall mot konvojen i Syrien gjorde Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ett uttalande riktat mot Iran.

Jag upprepar: Iran har ingen immunitet någonstans […] Jag har givit order om att förbereda för varje möjligt scenario. Vi kommer att för Israels säkerhets skull fortsätta att beslutsamt agera mot Iran och dess ombudsstater, sade Netanyahu.

Attackerna är ”svar” på påstådda hot från Iran och andra länder i Mellanöstern. För att dessa ”hot” inte ska förverkligas i militanta attacker mot Israel, förekommer man dem genom att anfalla ”hoten”.

Iran förnekar bestämt att de hade några positioneringar i Syrien där Israel slog till.

 

Källa: Haaretz

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!