Utrikes

Islamistisk rappare ska uppträda på Bataclan i Paris

Många sörjande utanför Bataclan efter terrordådet den 13 november 2015

Medine, en 37-åring öppet islamistisk rappare, ska uppträda på Bataclan – platsen där 89 personer dödades av islamister 2015, vilket lett till stor ilska i Frankrike.

Rapparen är minst sagt kontroversiell. Ett av hans album heter Jihad, som betyder “heligt krig” på arabiska. Några utdrag ur hans låttexter är “korsfäst de sekulära” och “jag utlyser fatwan på deras huvuden”, rapporterar den franska upplagan av Huffington Post.

Förutom att göra låtar om islamism och jihadism så följer Medine Tariq Ramadans läror. Ramadan är barnbarn till Muslimska brödraskapets grundare.

Efter att uppträdandet kungjordes blev det genast en het politisk fråga i landet. Nationalister och offrens familjer vill att han ska uppträda någon annanstans.

Ingen fransk person kan acceptera att den här killen sprider sin dynga på samma plats som blodbadet skedde”, twittrade Marine Le Pen, tidigare presidentkandidat för Front National, under söndagen.

Liberaler och vänsterpolitiker stödjer dock rapparen.

Liknande artiklar

Rekordlåga förtroendesiffror för Macron Inte ens var femte fransman har förtroende för president Emmanuel Macron, visar en ny opinionsundersökning. Emmanuel ...
Flera döda i franska VM-firandet Minst två personer har avlidit i Frankrike till följd av det våldsamma firande som ägt rum i Frankrike efter att landet ...
Frankrike världsmästare i fotboll! Frankrike är världens bästa fotbollsnation. Landet besegrade Kroatien med 4-2 i VM-finalen i Ryssland. I finalen av f...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!