Utrikes

Invandringskritiska AfD nu näst största parti i Tyskland

Det invandringskritiska och EU-skeptiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD) har rusat i opinionsmätningarna de senaste månaderna och är nu större än Socialdemokraterna (SPD).

AfD blev tredje största parti i höstens förbundsval med 12,6 procent av rösterna. Man hamnade bakom de två giganterna inom tysk politik, Kristdemokraterna (CDU) och Socialdemokraterna (SPD).
Partiet har fortsatt växa efter valet, så mycket att man gått om SPD i tidningen Bilds senaste opinionsundersökning. Enligt den undersökningen blir AfD näst största parti med 16,0 procent av rösterna. Man petar därmed ner SPD, som får 15,5 procent av rösterna, till en tredjeplats. Angela Merkel och koalitionen mellan CDU och CSU fortsätter att vara landets största parti och skulle få 32 procent av rösterna om det vore val idag, rapporterar Daily Mail.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!