180 000 namnunderskrifter kräver att AFA terrorklassas

publicerad 21 augusti 2017
- av Alexander Almqvist
AFA ställer ofta till med våldsamheter. Här drabbar man samman med kravallpolis i Köpenhamn.

På bara ett par dagar har över 180 000 namnunderskrifter samlats in för att få Antifascistisk aktion, AFA, terrorklassade i USA. Namnunderskrifterna ska nu skickas till Vita huset.

Efter Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet ifjol har den amerikanska våldsvänstern mobiliserat och blivit allt synligare. Antifascistisk aktion, AFA, – även kallad Antifa – är den mest framträdande av de våldsbejakande vänstergrupper i såväl USA som Europa. AFA ser våld som en legitim metod för att tysta oliktänkande – oftast nationalister och invandringskritiker.

I samband med en nationalistisk demonstration i Boston i förra veckan valde president Donald Trump att öppet kritisera våldsvänstern på Twitter.

Nu har över 180 000 namnunderskrifter samlats in med målet att få Vita huset att ta fram en lagstiftning som terrorklassar AFA, som man tidigare gjort med bland annat Islamiska staten och al-Qaida. Det är dock oklart om namninsamlingen kommer att uppmärksammas av Trumpadministrationen, som till skillnad från Obamaadministrationen inte har svarat på de tidigare namnunderskrifterna som nått över 100 000, rapporterar RT.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.