Utrikes

180 000 namnunderskrifter kräver att AFA terrorklassas

AFA ställer ofta till med våldsamheter. Här drabbar man samman med kravallpolis i Köpenhamn.

På bara ett par dagar har över 180 000 namnunderskrifter samlats in för att få Antifascistisk aktion, AFA, terrorklassade i USA. Namnunderskrifterna ska nu skickas till Vita huset.

Efter Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet ifjol har den amerikanska våldsvänstern mobiliserat och blivit allt synligare. Antifascistisk aktion, AFA, – även kallad Antifa – är den mest framträdande av de våldsbejakande vänstergrupper i såväl USA som Europa. AFA ser våld som en legitim metod för att tysta oliktänkande – oftast nationalister och invandringskritiker.
I samband med en nationalistisk demonstration i Boston i förra veckan valde president Donald Trump att öppet kritisera våldsvänstern på Twitter.

Nu har över 180 000 namnunderskrifter samlats in med målet att få Vita huset att ta fram en lagstiftning som terrorklassar AFA, som man tidigare gjort med bland annat Islamiska staten och al-Qaida. Det är dock oklart om namninsamlingen kommer att uppmärksammas av Trumpadministrationen, som till skillnad från Obamaadministrationen inte har svarat på de tidigare namnunderskrifterna som nått över 100 000, rapporterar RT.

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!