Hillary Clinton sjuk – kan hoppa av presidentracet

publicerad 12 september 2016

Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton, som diagnostiserats med lunginflammation, kollapsade under söndagen och fick föras iväg. Nu väntas Demokraterna överlägga om de ska ersätta Clinton med en annan kandidat.

Uppgifterna kommer från den amerikanske tv-journalisten David Shuster, som jobbat som nyhetsankare på bland annat MSNBC, Fox News och Al-Jazeera.

Enligt Shuster väntas Demokraternas partikommitté hålla ett möte inom de närmaste dagarna där man ska avgöra huruvida Clinton är i stånd att fortsätta som presidentkandidat.

Hillary Clinton kollapsade under en ceremoni på 15-årsdagen av 11 september-attentaten i New York under söndagsmorgonen. Clinton svimmade och fick föras iväg i en bil av säkerhetsvakter. Orsaken ska vara värmeslag, men under söndagseftermiddagen gick Clintons kampanjstab ut med att hon i fredags diagnostiserats med lunginflammation.

Till följd av den sviktande hälsan kommer Clinton att ställa in sin planerade kampanjturné i Kalifornien.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.