Presidentvalet 2016

Hillary Clinton sjuk – kan hoppa av presidentracet

Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton, som diagnostiserats med lunginflammation, kollapsade under söndagen och fick föras iväg. Nu väntas Demokraterna överlägga om de ska ersätta Clinton med en annan kandidat.

Uppgifterna kommer från den amerikanske tv-journalisten David Shuster, som jobbat som nyhetsankare på bland annat MSNBC, Fox News och Al-Jazeera.
Enligt Shuster väntas Demokraternas partikommitté hålla ett möte inom de närmaste dagarna där man ska avgöra huruvida Clinton är i stånd att fortsätta som presidentkandidat.

Hillary Clinton kollapsade under en ceremoni på 15-årsdagen av 11 september-attentaten i New York under söndagsmorgonen. Clinton svimmade och fick föras iväg i en bil av säkerhetsvakter. Orsaken ska vara värmeslag, men under söndagseftermiddagen gick Clintons kampanjstab ut med att hon i fredags diagnostiserats med lunginflammation.

Till följd av den sviktande hälsan kommer Clinton att ställa in sin planerade kampanjturné i Kalifornien.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Hillary Clinton