Helmut Kohl
Foto: Bundesarchiv/Engelbert Reineke/CC-BY-SA 3.0

Helmut Kohl är död

Publicerad 16 June 2017, uppdaterad kl. 18:12

Tysklands förre förbundskansler Helmut Kohl avled under fredagseftermiddagen 87 år gammal.

Helmut Kohl inledde sin politiska bana inom det kristdemokratiska CDU på 1940-talet och kom över 40 år senare, 1982, att bli Tysklands förbundskansler – en post han höll ända till 1998, vilket gör honom till den förbundskansler som suttit längst tid i Tyskland i modern tid.

Annons:


Under Kohls ledning blev Väst- och Östtyskland en enad nation efter Berlinmurens fall och har benämnts som “den viktigaste europeiska ledaren sedan andra världskriget” av USA:s förre president Bill Clinton, rapporterar AP.

Helmut Kohl avled under fredagseftermiddagen i sitt hem i Ludwigshafen. Han blev 87 år gammal.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • Parsifal

    Helmut Kohl var faktiskt motståndare till att Turkiet skulle få bli medlem i EU. Han menade att de kulturella skillnaderna var för stora. Vilket de senaste årens utveckling där bekräftat bortom allt rimligt tvivel.

    • Dacke

      Och motståndare till euron!

Mer nyheter

Tipsa oss!

Send this to a friend