Utrikes

Här skäller Fox News-ankaret ut president Trump

Neil Cavuto, en av Fox News största Trumpanhängare, valde att i en monolog i skarpa ordalag kritisera Donald Trump för hans påstådda lögner.

Neil Cavuto är ett att Fox största affischnamn, och har egna program både på Fox Business (Cavuto: Coast to Coast) och Fox News (Your World with Neil Cavuto). I det sistnämnda programmet valde Cavuto i veckan att ägna en hel monolog åt att kritisera president Trump för de återkommande lögner som presidenten har vräkt ur sig under det senaste åren.
Att kritiken mot Trump kommer från just Cavuto är exceptionellt, då Cavuto setts som en av Trumps främsta anhängare på konservativa och Republikan-vänliga Fox News. Cavuto medger dock att han inte är en motståndare till Trump bara för att han för fram välgrundad kritik mot presidenten.

I monologen säger Cavuto bland annat:

Låt mig vara klar, Mr President, hur ska du dränera träsket om det är du som grumlar vattnet?

Cavuto kritiserar Trump för att han först påstod att han inte visste om att hans egen advokat, Michael Cohen, hade betalat porrskådespelerskan Stormy Daniels, för att sedan ändra sig och skriva att han mycket väl visste om detta. En annan lögn från Trump är Trumps påstående om hans nya skattereform skulle kosta honom själv massor med pengar, när Trump i själva verket personligen tjänar på skattereformen.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!