Här skäller Fox News-ankaret ut president Trump

publicerad 6 maj 2018
- av Alexander Almqvist

Neil Cavuto, en av Fox News största Trumpanhängare, valde att i en monolog i skarpa ordalag kritisera Donald Trump för hans påstådda lögner.

Neil Cavuto är ett att Fox största affischnamn, och har egna program både på Fox Business (Cavuto: Coast to Coast) och Fox News (Your World with Neil Cavuto). I det sistnämnda programmet valde Cavuto i veckan att ägna en hel monolog åt att kritisera president Trump för de återkommande lögner som presidenten har vräkt ur sig under det senaste åren.

Att kritiken mot Trump kommer från just Cavuto är exceptionellt, då Cavuto setts som en av Trumps främsta anhängare på konservativa och Republikan-vänliga Fox News. Cavuto medger dock att han inte är en motståndare till Trump bara för att han för fram välgrundad kritik mot presidenten.

I monologen säger Cavuto bland annat:

Låt mig vara klar, Mr President, hur ska du dränera träsket om det är du som grumlar vattnet?

Cavuto kritiserar Trump för att han först påstod att han inte visste om att hans egen advokat, Michael Cohen, hade betalat porrskådespelerskan Stormy Daniels, för att sedan ändra sig och skriva att han mycket väl visste om detta. En annan lögn från Trump är Trumps påstående om hans nya skattereform skulle kosta honom själv massor med pengar, när Trump i själva verket personligen tjänar på skattereformen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!