Utrikes

Här lever vita sydafrikaner i extrem fattigdom

Ett brittiskt filmteam har besökt en av många de kåkstäder som byggdes efter fallet av apartheid och som nu är hem åt hundratals vita familjer.

I en film av ett brittiskt filmteam intervjuades en av representanterna för välgörenhetsorganisationen South African Family Relief Project (SAFRP) som berättade att en av de främsta orsakerna till att vita sydafrikaner lever i extrem fattigdom beror på kvotering och arbetslagar som diskriminerar vita personer ute på arbetsmarknaden.

 

Arbetet med välgörenhetsarbetet går långsamt, men behovet av hjälp är stort.

Vita barn lever under svåra förhållanden i kåkstäder, utslagna av regeringens diskrimineringspolitik.

 

Organisationen SAFRP uppmanar de som vill stötta de utsatta sydafrikanerna att donera vid organisationens hemsida, safrpsa.org.

Liknande artiklar

Australiens inrikesminister vägrar att backa från ... Australiens inrikesminister Peter Dutton vägrar att backa från sitt uttalande om att ge snabbspår för visumansökningar f...
Vita sydafrikaner kan få sin mark beslagtagen – ut... Situationen för de vita boerna i Sydafrika riskerar att bli värre. Det sydafrikanska parlamentet röstade i veckan för en...
ANC röstar för att avsätta Jacob Zuma som Sydafrik... Idag röstade det sydafrikanska regeringspartiet ANC för att avsätta Jacob Zuma från presidentposten. Nu har Zuma 48 timm...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!