Här gråter Marin ut efter kritiken mot vilda festerna

publicerad 30 augusti 2022
- av Redaktionen

Efter att bildmaterial läckt där Finlands socialdemokratiska statsminister Sanna Marin festar vilt bland annat med vad som hänvisas till ett klipp som ”pulvergänget”, har många ifrågasatt huruvida hon är mogen sin uppgift. En gråtande Marin replikerade under en presskonferens att ”hon också vill ha skoj” i dessa tider och vänder istället uppmärksamheten till Ukraina.

I dessa mörka tider saknar jag också glädje, ljus och skoj. Det inkluderar vissa typer av foton och videor som jag inte vill se, kommenterade den gråtande Marin på onsdagens presskonferens.

Ytterligare bildmaterial framkom även under förra veckan som visade två barbystade kvinnor festa loss tillsammans med statsministern i tjänstebostaden Villa Bjälbo (Kesärata) efter musikfestivalen Ruisrock, där de täckte brösten med en skylt med texten ”Finland”.

Allt det (bildmaterialet) är irrelevant eftersom vi måste bygga detta land starkare, fortsätter hon och vänder istället uppmärksamheten till Ukraina.

Vi har europeiska vänner i Ukraina och Kiev och de har det mycket svårare. Under dessa dagar har jag tänkt på president Zelenskyj, premiärminister Smyhal och ukrainas folk som verkligen lider och har det svårt, tillägger statsministern.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!