Utrikes

Här flyr Greta Thunberg från journalistens frågor

När Greta Thunberg och hennes entourage blir pressade av en journalist från Rebel News om hennes påverkan på andra länders politik anklagas journalisten för att trakassera Greta och man hotar även med att ringa polisen på honom.

Det var när Greta Thunberg besökte Kanada som Keean Bexte, journalist från konservativa Rebel News, försökte få en pratstund med svenskan och få svar på sina frågor om hennes aktivism.
Journalisten frågar bland annat Thunberg varför hon kommer till just Kanada men inte till exempelvis Saudiarabien eller Kina, varpå Greta svarar att hon gärna hade gjort detta om hon fick någon form av formell inbjudan.

När Gretas sällskap får frågan om det är rimligt att utnyttja ett barn med mentala handikapp och vem som finansierar henne så vill de inte längre prata och börjar röra sig bort från journalisten. När Bexte fortsätter fråga om det verkligen är ett okej förfarande att komma till ett land och potentiellt påverka valutgången utan att vara öppen med detta eller registrera sig som utländsk politisk rådgivare blir personerna runt Thunberg allt mer irriterade och skyndar sig iväg.

Det här känns lite som trakasserier och jag har kontakt med polisen, säger en kvinna i sällskapet.

Greta Thunberg påbörjar idag sin återresa till Europa för att delta i ett nytt klimattoppmöte som flyttats från Chile efter oroligheter i landet och nu istället hålls i Spanien i början av december. Det är det australiska videobloggarparet Elayna Carausu och Riley Whitelum som tagit med henne på sin katamaran efter att hon vädjat efter skjuts.

 


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!