Här avbryts polischefens fräna kommentarer om BLM-rörelsen

publicerad 31 oktober 2020
- av Per Nordin

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den tidigare polischefen Kevin Hurley förklarar att svarta inte är utsatta för polisiärt övervåld och att den våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM används av krafter som vill destabilisera och förstöra det brittiska samhället – då blir han avbruten av intervjuaren på Sky News.

Bakgrunden till intervjun var att 22 brittiska polismän skadades under en juninatt i Brixton, södra London, när kravallande gängmedlemmar och vänsterextremister som hade anordnat en ”gatufest” tog till våld mot polisen.

– När polisen dök upp och bad dem att vara tysta och sluta förstöra sina liv så blev de aggressiva mot polisen, fler poliser kallades till platsen och till slut kördes polisen iväg. Det här är ganska vanligt förekommande i London och den stora tragedin är att det är vanliga människor, som min farfar och farmor som bor i lägenhetskomplex som måste stå ut med det, konstaterar den tidigare polischefen Kevin Hurley och bekräftar att det framförallt var unga svarta män som ställde till problem vid tillfället.

Hurley pekar vidare på att det enda sättet att komma till rätta med problemen är att sätta in tidiga insatser i afrikansk- och karibiskättade ensamhushåll i Storbritannien, redan när barnen är tre-fyra år, för att förhindra att de hamnar i kriminalitet och misär.

– Vi har en slags ond cirkel där polismän hanterar unga svarta människor som har bilden att polisen är där för att förtrycka dem, och polisen lär sig väldigt snabbt att deras kontakt med unga svarta människor förvärrar situationen och sätter deras karriärer och bostadslån på spel. Det är anledningen till att så många unga svarta dödar varandra i London – eftersom många polismän har gett upp tanken på att stoppa dem från att bära knivar och pistoler och döda varandra.

På frågan från Sky News programledare Adam Boulton om det hjälper att lyfta fram rasliga perspektiv som de BLM för fram i detta läge så svarar den tidigare polischefen att det inte handlar om BLM utan om undermåligt föräldraskap och afrikanskättade gruppers relation med polisen och människor i allmänhet.

– Det pågår mycket desinformation om att poliser skulle döda svarta människor i häktet. Förra året dog 16 frihetsberövade personer av olika anledningar… Bara en var svart. Förra året sköt polisen ihjäl tre personer, bara en var svart, konstaterar han och menar att det budskap BLM sprider är falskt och förljuget.

– Det pågår ett narrativ som drivs av människor i Black Lives Matters-rörelsen som vill destabilisera och bringa oordning i samhället, fortsätter han innan han snabbt blir avbruten av programledaren som menar att de inte längre har tid att prata.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!