Utrikes

Han tros vara USA:s värsta seriemördare någonsin

Den 78-årige afroamerikanen Samuel Little har erkänt att han har mördat 93 kvinnor under nästan 40 års tid. Om han är skyldig till de mord som han tagit på sig så innebär det att han är den värsta seriemördaren i USA:s historia.

I ett förhör med polisen berättar Little att han medvetet och systematiskt valt ut kvinnor som ingen skulle sakna till sina offer, vilket enligt honom själv är anledningen till att han kunde fortsätta mörda under så många år, skriver The Mirror.
2012 dömdes Little till tre livstidsdomar för tre mord mellan 1987 och 1989 som direkt kunde kopplas till hans DNA och det var i fängelset som han detaljerat började berätta om sina övriga offer, hur de såg ut, vilken klädsel de hade när de mördades och hur de mördades. FBI menar att det är sannolikt att Little ligger bakom åtminstone hälften av morden som han har erkänt.

Mördarens strategi var att bjuda sina offer på drinkar eller ta med dem på en shoppingrunda innan han dödade dem genom strypning och dumpade kropparna i soptunnor eller gränder. Enligt Little själv blev mördandet en slags förbannelse som drev honom så galen att han hela tiden ville ha mer och inte kunde sluta. Morden utfördes i en mängd olika delstater som han åkte igenom i sin bil.

 


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!