Hague går emot FN – anklagar al-Assad för kemiska vapen

publicerad 16 juli 2013

Storbritanniens utrikesminister William Hague går till attack mot den syriska regeringen som han anklagar för att ha använt kemiska vapen. Därför kommer man att skicka ner utrustning till rebellerna för att skydda dem mot påstådda nervgasattacker från regeringen.

William Hague. Foto: Flickr/foreignoffice/CC BY-ND 2.0
William Hague. Foto: Flickr/foreignoffice/CC BY-ND 2.0

Storbritannien ska skicka ner material till de syriska rebellerna tidigast den 3 augusti, skriver Reuters. Det handlar enligt Hague om att skydda rebellerna mot nervgasattacker från Syriens armé, trots att armén aldrig påträffats med kemiska vapen, någonting som rebellerna gjort åtskilliga gånger.
Vi tror att användningen av kemiska vapen är sanktionerat av Assadregimen, säger Hague i ett uttalande enligt Reuters.

Men FN förfäktar en annan åsikt än William Hauge. FN-kommisionären Carla Del Ponte menar att det inte går att bevisa att regeringsstyrkorna använt sig av den dödliga nervgasen sarin.

 FN-kommissionen har dragit slutsatsen att det inte finns några bevis på att den syriska regeringens styrkor använt nervgasen, sade hon enligt RT.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!