Fredsbevarande soldater ifrån Rwanda arbetar under FN:s flagg. Nu anklagas en del för övergrepp på flickor. Bilden är illustrativ.
Foto: Albert Gonzalez Farran/UNAMID/CC BY-NC-ND 2.0

Fredsbevarande styrkor utreds för sexuella övergrepp

Publicerad 4 april 2016, uppdaterad kl. 16:25

Soldater från Frankrike, Gabon och Burundi som varit stationerade i Centralafrikanska republiken anklagas nu för att ha begått grova sexuella övergrepp på omkring 100 flickor i landet. Bland annat ska flera flickor ha bundits fast och tvingats att ha sex med hundar.

Fyra av flickorna ska ha betalats motsvarande mellan 50 och 70 kronor och sedan tvingats ha sex med hundar framför en hög fransk officer. En av dessa flickor ska sedan ha avlidit av sjukdom, rapporterar Independent.

Annons:


Ytterligare en flicka ska ha våldtagits på ett hotell av fredsbevarande personal så sent som förra veckan och nu meddelar FN att en särskild delegation har tillsatts för att utreda övergreppen, som man kallar för vidriga och extremt allvarliga.

Sexuella övergrepp och våldtäkter begångna av fredsbevarande styrkor i Centralafrikanska republiken är ingenting nytt, senast i februari kom flera rapporter om hur minderåriga gruppvåldtagits av utländsk militär personal.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • Dacke

    I artikeln från Independent framgår, att det huvudsakligen är soldater från Burundi och Gabon som begått dessa övergrepp. Då vi inte vill framstå som rasistiska så nämner vi givetvis först soldater från Frankrike, sedan Burundi och Gabon. Förresten vilka var soldaterna från Frankrike? Frågan var kanske felställd, så jag säger som Fantomem, “ju mer mellan benen, desto mindre i huvudet” (gammalt djungelordspråk).

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend