Utrikes

Fredsbevarande styrkor utreds för sexuella övergrepp

Fredsbevarande soldater ifrån Rwanda arbetar under FN:s flagg. Nu anklagas en del för övergrepp på flickor. Bilden är illustrativ.

Soldater från Frankrike, Gabon och Burundi som varit stationerade i Centralafrikanska republiken anklagas nu för att ha begått grova sexuella övergrepp på omkring 100 flickor i landet. Bland annat ska flera flickor ha bundits fast och tvingats att ha sex med hundar.

Fyra av flickorna ska ha betalats motsvarande mellan 50 och 70 kronor och sedan tvingats ha sex med hundar framför en hög fransk officer. En av dessa flickor ska sedan ha avlidit av sjukdom, rapporterar Independent.
Ytterligare en flicka ska ha våldtagits på ett hotell av fredsbevarande personal så sent som förra veckan och nu meddelar FN att en särskild delegation har tillsatts för att utreda övergreppen, som man kallar för vidriga och extremt allvarliga.

Sexuella övergrepp och våldtäkter begångna av fredsbevarande styrkor i Centralafrikanska republiken är ingenting nytt, senast i februari kom flera rapporter om hur minderåriga gruppvåldtagits av utländsk militär personal.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!