Utrikes

Fransk stad stänger moské för att bekämpa jihadism

Arkivbild

Av rädsla för terrorattacker stänger den franska staden Grenoble en moské temporärt. Imamen för moskén, som har över 400 besökare dagligen, påstås förespråka väpnad jihad.

Al-Kawtharmoskén, som ligger i Grenoble i sydöstra Frankrike, har blivit en grogrund för ”idéer och teorier som uppmanar till våld, hat och diskriminering”. Moskéns imam ska ha förespråkat ”väpnad jihad, sharia och diskriminering mot kvinnor”. Han ska även uppviglat till hat mot andra religioner än islam. Enligt fransk media så har moskén över 400 besökare dagligen.
Moskén ska nu hållas stängd i sex veckor och dess tillgångar har frusits, rapporterar RT. Grenoble har omkring 162 000 invånare och 20 moskéer. 2015 drabbades staden av en muslimsk terrorattack, då en man blev halshuggen på en fabrik och en islamistflagga vajade sedan över byggnaden. Terroristen bakom attacken greps sedermera.

Förra året stängde franska myndigheter ner flera moskéer runt om i landet, bland annat i Sartrouville och Marseille, sedan det framkommit att moskéerna spred radikal islamism. 2016 stängde man ner omkring 20 moskéer. Det finns omkring 2 500 moskéer i Frankrike idag, varav omkring 120 påstås lära ut radikal salafism.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!