Fransk polis och militär vill se Marine Le Pen som president

publicerad 18 maj 2021
- av Markus Andersson

Hela 60 procent av de anställda inom den franska poliskåren och militären kommer att rösta på den konservativa kandidaten Marine Le Pen i nästa presidentval. Samtidigt menar över 80 procent att den sittande presidenten Emmanuel Macron inte förstår de problem poliskåren brottas med.

Det är i en undersökning som publicerats av Centre for Political Research of Sciences Po (Cevipof) som det framkommer att minst 44 procent av alla militärer och poliser i landet skulle rösta på Le Pen i en första runda av presidentvalet.

I en andra runda som står mellan den sittande presidenten Macron och Le Pen så skulle hela 60 procent av dessa grupper stödja Le Pen och bland poliser i aktiv tjänst så handlar det om 74 procent som stödjer Le Pen. Det är något högre än stödet Le Pen fick hos nämnda grupper 2017 – då handlade det om 57 procent av sympatierna.


Annonser:


Noterbart är att 48 procent av poliskåren håller med om att Le Pen förstår de problem som polisen brottas med – medan bara 13 procent anser att Macron förstår dessa problem.

Många har vittnat om att polisen ofta och rutinmässigt blir attackerade när de försöker ta sig in i islamiskt dominerade ”no go-zoner” där befolkningen närmast helt och håller utgörs av människor från Mellanöstern och Afrika. Bara under förra året skadades nästan 9000 franska polismän och soldater och 11 polismän dödades i olika sammandrabbningar i landet. Under det första kvartalet av 2021 har 727 polismän skadats i tjänsten och statistiskt attackeras en fransk polis varje timme.

Nya Dagbladet rapporterade nyligen om att höga franska militärer varnar för att ett inbördeskrig kommer att bli verklighet i Frankrike som en konsekvens av en ohållbar massinvandringspolitik. I en enkät i konservativa Valeurs angav 58 procent av läsarna att de höll med militärerna och också oroade sig för ett kommande inbördeskrig.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.