Utrikes

Frankrike stänger nio moskéer

Frankrikes inrikesminister Gerald Darmanin.

I ett desperat försök att kuva framfarten av islamitisk extremism i landet har Frankrikes inrikesminister beslutat att stänga nio moskéer som anses vara särskilt problematiska.

Frankrike har stängt nio ”platser för tillbedjan” under den landsomfattande kampanjen mot islamitisk extremism, enligt landets inrikesminister Gerald Darmanin.
I enlighet med instruktionerna från republikens president och premiärministern tar vi avgörande steg mot den islamistiska separatismen. Av 18 platser för tillbedjan under särskild övervakning har nio stängts på min begäran“, skrev ministern på sitt Twitter-konto sent på fredagen.

Tre av de stängda moskéerna är belägna i Seine-Saint-Denis, en ökänd förort i utkanten av Paris.

Frankrike har intensifierat sin kampanj mot islamismen efter mordet på Samuel Paty i oktober, en historielärare som visade karikatyrer av profeten Mohammad för sina elever, skriver Hindustan Times.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Frankrike
  • Islam