Frankrike stänger nio moskéer

publicerad 21 januari 2021
- av Per Nordin
Frankrikes inrikesminister Gerald Darmanin.

I ett desperat försök att kuva framfarten av islamitisk extremism i landet har Frankrikes inrikesminister beslutat att stänga nio moskéer som anses vara särskilt problematiska.

Frankrike har stängt nio ”platser för tillbedjan” under den landsomfattande kampanjen mot islamitisk extremism, enligt landets inrikesminister Gerald Darmanin.

I enlighet med instruktionerna från republikens president och premiärministern tar vi avgörande steg mot den islamistiska separatismen. Av 18 platser för tillbedjan under särskild övervakning har nio stängts på min begäran”, skrev ministern på sitt Twitter-konto sent på fredagen.


Annonser:


Tre av de stängda moskéerna är belägna i Seine-Saint-Denis, en ökänd förort i utkanten av Paris.

Frankrike har intensifierat sin kampanj mot islamismen efter mordet på Samuel Paty i oktober, en historielärare som visade karikatyrer av profeten Mohammad för sina elever, skriver Hindustan Times.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.