Utrikes

Frankrike: Poliser i ny våldsam drabbning med demonstrerande brandmän

Polisen skjuter med vattenkanon i sammandrabbning med demonstrerande brandmän.

Under tisdagen drabbade franska brandmän och polis återigen samman i Paris. Poliserna gick till attack med tårgas och batonger för att skingra brandmännen som kräver mer betalt och bättre arbetsvillkor.

Flera tusen brandmän samlades under tisdagen i Paris för att demonstrera med krav på höjt risktillägg inom yrket, en ersättning som varit på samma nivå i 30 år. Precis som vid många tidigare demonstrationer i Frankrike den senaste tiden så svarade den franska regimen med att skicka in kravallpolis och försöka skingra demonstranterna.
Sammandrabbningarna som filmats och publicerats på sociala medier visar hur polisen går till angrepp med både batonger och tårgas för att mota tillbaka brandmännen. Liknande scener skedde även när franska brandmän demonstrerade i höstas med samma krav på högre ersättningar.

De senaste två månaderna har det skett en rad ytterligare demonstrationer och mobiliseringar i Frankrike av fackföreningar och andra organisationer som rasar mot den franske presidenten Emmanuel Macrons föreslagna pensionsreform som i korthet innebär att man måste arbeta till 64 års ålder för att ha rätt till full pension.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!